MILORAD DODIK NIJE PRISUSTVOVAO SJEDNICI: Predsjedništvo bez konsenzusa, nije prihvaćen sporazum BiH i EU

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, dok član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici.

  • Vijesti

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 6

Na dnevnom redu današnje vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću BiH u programu Evropske unije Horizont Evrope -  Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, dok član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici.

Predsjedništvo BiH nakon glasanja sa dva glasa za – predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH, nije postiglo konsenzus o prihvatanju navedenog sporazuma.

U skladu sa Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će ovu tačku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu tačku dnevnog reda, a koja je zakazana za ponedjeljak, 6. decembra ove  godine u 14.00 sati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...