SRĐAN PUHALO ISMIJAO LIDERA SNSD-a I NJEGOVE NAJAVE: "Od svih prenesenih nadležnosti, iz Sarajeva će se vratiti samo Dodik"

Dodik je u svojim najavama i dokumentima govorio kako će manji bh. entitet imati svoju vojsku, lične dokumente, pravosudne institucije...

  • Politika

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 7

Politički analitičar Srđan Puhalo, u svom stilu, komentarisao najave člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, već neko vrijeme najavljuje vraćanje "otetih nadležnosti" Republici Srpskoj.

Dodik je u svojim najavama i dokumentima govorio kako će manji bh. entitet imati svoju vojsku, lične dokumente, pravosudne institucije...

Međutim, s obzirom da u posljednje vrijeme, zbog velikog pritiska, Dodik otežava sa ovim procesom, u domaćoj javnosti se stvara slika da je prenos nadležnosti samo još jedan blef lidera SNSD-a.

Pored opozicionih političara u Republici Srpskoj, koji prednjače u takvom mišljenju, slično razmišljanje po pitanju ove situacije ima i politički analitičar Srđan Puhalo.

On je, naime, u svom stilu danas komentarisao vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj. Puhalo kaže da se, iz Sarajeva, može vratiti samo Milorad Dodik.

- Od svih prenesenih nadležnosti, iz Sarajeva će se vratiti samo Dodik, napisao je Puhalo na svom Twitter nalogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...