ŽELJKO KOMŠIĆ: "Nikada nećemo zaboraviti podršku koju je Bob Dole pružao BiH"

“Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države”, kaže Komšić.

  • Vijesti

  • 05. Dec. 2021  05. Dec. 2021

  • 4

"Povodom smrti senatora Bob Dola, velikog prijatelja države Bosne i Hercegovine i njenih građana, upućujem izraze saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidenu i porodici preminulog", kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Odlazak senatora Dola veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu, te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet. Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava, i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe”, dodao je u poruci saučešća Željko Komšić i zaključio:

“Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...