MINISTRICA BISERA TURKOVIĆ: "Bob Dole je do kraja svog života ostao vezan za Bosnu i Hercegovinu"

"Njegovim odlaskom BiH je izgubila velikog prijatelja", kaže Turković.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2021  05. Dec. 2021

  • 0

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, kazala je kako je senator Robert Bob Dole ostavio neizbrisiv i dubok trag u historijskom prijateljstvu naroda dvije države i partnerstvu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

"Njegovim odlaskom BiH je izgubila velikog prijatelja. Čovjek snažnog karaktera bio je najduže u američkoj historiji lider Republikanaca, snažno se zalagao za istinu o BiH, ukidanje nepravednog embarga i za sankcije agresorima na BiH.

Njegov uporni angažman u Kongresu osnažio je napore Klintonove administracije da intervenira i osigura mir u BiH. Do kraja svog života ostao je vezan za BiH. Građani i država BiH zauvijek će pamtiti svog prijatelja, partnera i saveznika", kazala je Turković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...