NA IZBORIMA U CRNOJ GORI DOMINACIJA ĐUKANOVIĆEVOG DPS-a: Objavljeni preliminarni rezultati lokalnih izbora na Cetinju i Petnjici

Cetinje još jednom pokazalo da je crnogorsko a svjetsko, naveo je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

  • Regija

  • 05. Dec. 2021  05. Dec. 2021

  • 0

Na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu danas su održani lokalni izbori.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora na Cetinju, Demokratska partija socijalista osvojila je 15 mandata, Socijaldemokratska partija osam, URA četiri, Demokrate i Stara garda LSCG – tri mandata, a SD-LP jedan mandat.

Nikola Đurašković iz SDP-a istakao je da je ta partija osvojila tri puta više glasova u odnosu na prethodne izbore.

"I rast sa 900 na više od dvije hiljade glasova", naveo je Đurašković.

Na pitanje sa kime će SDP u koaliciju, Đurašković je kazao da je sad vrijeme za slavlje, a da će se sutra razgovarati o tome.

"Cetinje je još jednom pokazalo da je crnogorsko a svjetsko", naveo je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

“Demokrate i na Cetinju, i pored svih dešavanja i ekstemizacije, zabilježile rast od 50% u odnosu na parlamentarne izbore. Opozicija u Skupštini prijestonice ostvarila ubjedljivu pobjedu nad dosadašnjom vlašću DPS-SD. DPS u sve tri opštine ostvario veliki pad i nastavio gubitnički niz”, naveo je Bečić na Twitteru.

Sjajan rezultat SDP-a na Cetinju-23 posto, naveo je lider ove partije Raško Konjević.

“Hvala Cetinju”, naveo je Konjević na Twitteru.

Rezultati izbora u Petnjici

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, Demokratska partija socijalista na izborima u Petnjici osvojila je 17 mandata, Bošnjačka šest, SPP tri, Demokrate i Socijaldemokrate dva mandata, Socijaldemokratska partija jedan, a Socijalistička narodna partija nije osvojila nijedan mandat. U Petnjici je pravo glasa imalo 6.264 birača.

alt

Bošnjačka stranka: U odnosu na prošle lokalne izbore ostvarili smo rast od skoro stotinu glasova

Bošnjačka stranka ostvarila je izborni uspjeh na danas održanim lokalnim izborima u Petnjici, što je potvrda da stranka nastavlja voditi ispravnu politiku.

“Naš izborni uspjeh ogleda su u tome da smo osvojili šest odborničkih mandata, što je porast za jedan mandat u odnosu na prethodne izbore. U odnosu na prošle lokalne izbore, ostvarili smo rast od skoro stotinu glasova, dok smo također i u odnosu na posljednje parlamentarne izbore ostvarili rast za više od 50 glasova. Bošnjačka stranka je još jednom potvrdila da ima stabilno biračko tijelo i da je stranka koja u kontinuitetu bilježi rast podrške”, ističu u BS.

Prema podacima koje je objavila RTV Nikšić na lokalnim izborima u Mojkovcu izašlo je 5.557 upisanih birača (odnosno 81,35 odsto).

DPS je osvojio  2.399 glasova, Ujedinjena Crna Gora 328 glasova, lista Nedamo Mojkovac 349, Demokrate 735, GP Ura 334 i Za budućnost Mojkovca 1.322.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...