„OVOG PUTA STE SE ZA***ALI…“: Mektić poslao poruku Vučićevom režimu, pa pozvao na rušenje Dodika…

Ne stišavaju se reakcije nakon brutalnog napada medija pod kontrolom Aleksandra Vučića na porodicu prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

  • Mini market

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Na društvenim mrežama oglasio se i bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić poslavši oštru poruku Vučićevom režimu.

"Ako imalo mislimo svojom glavom poslije Đokovića i ostalih, i nama u Republici Srpskoj sve bi trebalo biti jasno. Dakle, srušimo Dodika", poručio je Mektić te dodao:

"Ovoga puta, vi režimski ste se za***ali. Ta priča kontra Noleta neće proći. Nole je narod", poručio je Mektić zaključivši kako su jedno od rješenja i ulične demonstracije poput onih u Srbiji.

Podsjećamo, porodica Novaka Đokovića našla se na udaru provladinih tabloida nakon što je najbolji teniser svijeta podržao proteste koji se posljednje dvije subote održavaju širom Srbije.

Na dan kada je čitava Srbija stala na par sati, a veliki broj građana izašao na ulicu zbog dešavanja vezanih za Rio Tinto, Novak Đoković je riječima podrške pokrenuo pravu lavinu u susjedstvu.

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na društvenim mrežama, uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Đoković je „utabao stazu“, a njom su krenuli brojni sportisti, pa su tako poruke podrške protestima poslali Milica Mandić, svjetska i olimpijska šampionka Jovana Preković, zatim Sonja Vasić, Nemanja Nedović

To je izazvalo burnu reakciju, iako Đokovićevu poruku Vučićevi mediji nisu željeli u početku ni da prenesu.

Nakon što se situacija malo smirila, uslijedio je napad Vučićevih tabloida, a na meti se našla majka njegove supruge Jelene Vera.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...