"SB" NA LICU MJESTA: SIPA završila pretres u kući direktora Uzunovića, do kraja dana bi trebao biti saslušan (FOTO)

Uzunović će biti saslušan na navode u predmetu "Bosnalijek" kojeg vodi državno tužilaštvo te će se potom odlučiti o narednim potezima.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su pretres u kući direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića.

Nekoliko sati jutros je trajao pretres u kući Uzunovića, nakon čega su istražitelji u društvu direktora Bosnalijeka napustili objekat. Kako nezvanično saznaje Klix, oni će zajedno prisustvovati pretresu na još jednoj lokaciji, a do kraja dana bi trebao biti u prostorijama SIPA-e.

Uzunović će biti saslušan na navode u predmetu "Bosnalijek" kojeg vodi državno tužilaštvo te će se potom odlučiti o narednim potezima.

Iz Tužilaštva su kazali da se radi o predmetu u okviru istrage krivičnih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zloupotreba položaja i finansijskog kriminala. Tužilaštvo tvrdi da je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu.

Podsjećamo, povodom nastalih dešavanja reagovali su iz kompanije Bosnalijek navodeći da su na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...