PODRŠKA SAD-a: Ambasador Nelson uručio vrijednu donaciju SIPA-i, evo o čemu se radi

SIPA je od SAD-a dobila nekoliko blindiranih terenaca, opremu za noćno posmatranje, komunikacijsku opremu, kao i opremu za ličnu zaštitu.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 8

Sjedinjene Američke Države danas su donirale vrijednu opremu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu  (SIPA). 

SIPA je od SAD-a dobila nekoliko blindiranih terenaca, opremu za noćno posmatranje, komunikacijsku opremu, kao i opremu za ličnu zaštitu.

Povodom ove donacije, oglasio se i američki ambasador u BiH, Eric Nelson

"Danas obilježavamo poseban trenutak u dugogodišnjoj saradnji između Vlade SAD-a i SIPA-e. Kao vodećoj državnog agenciji za provođenje zakona, Vlada SAD-a je posvećena pružanju podrške SIPA-i u njenim aktivnostima i efikasnoj borbi protiv terorizma, korupcije i organizovanog kriminala", rekao je Nelson. 

Dodao je da se podrška SAD-a ogleda posredstvom raznih agencija.

"Iz našeg iskustva, znamo da je međuagencijska saradnja od presudne važnosti za efikasnu borbu protiv terorizma i ostalih oblika kriminala", kazao je on.

Na kraju svog obraćanja, Nelson se zahvalio direktoru SIPA-e Darku Ćulumu i njegovom timu, na predanoj borbi protiv terorizma, korupcije i organizovanog krimanala u našoj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...