OTVORENA PORUKA IZ DEMOKRATSKE FRONTE: HDZ-ova i SNSD-ova najava opstrukcije izbora ima podršku Rusije!

Nakon najava lidera SNSD-a Milorada Dodika da bi moglo doći do opstrukcija izbornog procesa u oktobru naredne godine, oglasili su se iz Demokratske fronte.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 4

Saopštenje Demokratske fronte prenosimo integralno: 

Demokratska fronta smatra da su združene najave HDZ-a i SNSD-a o blokadi izbornog procesa udar na ustavni poredak i pokušaj suspendiranja jednog osnovnih prava građana, da na slobodnim i demokratskim izborima biraju svoje predstavnike u vlasti.

HDZ i SNSD imaju mogućnost da iskoriste svoje pravo da se na sljedećim izborima ne verificiraju kao političke stranke zainteresovane za demokratski proces biranja vlasti, ali nemaju pravo da sabotiraju pomenuti proces.

Smatramo da najava opstrukcije izbora od strane HDZ-a i SNSD-a ima političku podršku Rusije, čije je miješanje u izborni proces demokratskih zemalja od ranije poznato i domaćoj i svjetskoj javnosti.  Želimo vjerovati da zvanični Zagreb ne stoji iza pomenutih najava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...