PITANJE ZA 125 HILJADA FUNTI: Britanac u kvizu nije znao koji je glavni sastojak šljivovice, a onda je stigla pomoć njegove majke (VIDEO)

Rakija od šljive, odnosno šljivovica je alkoholno piće koje se tradicionalno proizvode u ovom dijelu Evrope. O tome koliko je ovo piće postalo poznato u svijetu govori i činjenica da se šljivovica našla u pitanjima u britanskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner".

  • Šareni svijet

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Naime, među pitanjima našlo se i "Koji je glavni sastojak brenda šljivovica", dok su među ponuđenim odgovorima bili trešnja, kajsija, pomorandža i šljiva.

Zanimljiv dio videa počeo je onda kada učesnik kviza nije bio siguran koje je voće u pitanju, pa se odlučio za pomoć prijatelja, odnosno svoje majke. Čim ju je pozvao i pročitao pitanje, majka je bez razmišljanja odgovorila "Šljiva, šljiva, odgovor je šljiva", a kada ju je sin pitao koliko je sigurna, odgovorila je  "Sto posto".

Ubjedljive riječi majke i njeno dobro poznavanje sastojka tradicionalnog alkoholnog pića koje dolazi sa ovog prostora naveli su na smijeh sve u studiju, pa i samog voditelja i učesnika kviza koji je dobro znao koga da pozove, te se odlučio za odgovor koji mu je majka rekla, i naravno, pogodio, te osvojio 125.000 funti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...