VUČIĆ JE PREZIRE IZ DNA DUŠE: Viola von Cramon se sastala sa vladikom Grigorijem

U eparhijskom saopštenju vladika Grigorije je potvrdio da je Viola von Cramon upoznao sa načinom funkcionisanja Eparhije düsseldorfske i Njemačke, te angažovanjem u međureligijskom dijalogu u okviru njemačkog društva.

  • Regija

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 2

Vladika Grigorije i izvjestiteljka evropskog parlamenta za Kosovo Viola von Cramon sastali su se danas u Njemačkoj. Oni su u sjedištu eparhije u Düsseldorfu, između ostalog, razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Njemačkoj.

„Konstruktivna i otvorena diskusija sa episkopom Grigorijem, Srpskom pravoslavnom crkvom, Eparhijom düsseldorfskom i cijele Njemačke, o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Njemačkoj“ objavila je na svom Twitter profilu Viola von Cramon.

U eparhijskom saopštenju vladika Grigorije je potvrdio da je Viola von Cramon upoznao sa načinom funkcionisanja Eparhije düsseldorfske i Njemačke, te angažovanjem u međureligijskom dijalogu u okviru njemačkog društva.

Inače, tokom razgovora su se posebno osvrnuli na nedavnu posjetu ove evropske poslanice manastiru Visoki Dečani.

„Episkop je zamolio gospođu von Cramon da sa kolegama evroparlamentarcima uloži napore kako bi privremene vlasti u Prištini sprovele odluku sopstvenog Ustavnog suda iz 2016. godine, čime bi Visoki Dečani povratili skoro 24 hektara manastirske zemlje“.

Vladika Grigorije je na čelu düsseldorfske i njemačke eparhije od 2018. godine. Srpska pravoslavna crkva u Njemačkoj još uvijek nema status vjerske zajednice, već je registrovana kao udruženje građana.

U toku su napori ove eparhije na čelu sa Vladikom Grigorijem da Srpska crkva dobije status vjerske zajednice. Prema nezvaničnim podacima SPC u Njemačkoj, u ovoj zemlji se nalazi između 700.000 i milion Srba, među kojima u posljednjem talasu stiže visokokvalifikovani kadar.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...