SPEKTAKL NA GOODISON PARKU: Everton u posljednjim minutama utakmice stigao do pobjede nad Arsenalom, Richarlisonu tek iz trećeg pokušaja VAR "potvrdio" gol (VIDEO)

Everton je savladao Arsenal u utakmici 15. kola engleske Premier lige sa 2:1, a večerašnju utakmicu na Goodison Parku obilježilo je nekoliko stvari. Karamele su večeras prekinule niz od osam utakmica bez pobjede.

  • Sport

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Prvi je pokušao na utakmici Demarai Gray u 12. minuti, a na drugoj strani Thomas Partey je poslao loptu daleko preko gola. Prijetio je Abdoulaye Doucoure u 26. minuti. Dio navijača Evertona napustio je Goodison Park u 27. minuti.

Podsjetimo, navijači u posljednje vrijeme priređuju česte proteste, a posebno se oni odnose na rad vlasnika Farhada Moshirija kao i trenera Rafaela Beniteza. Za večeras najavili da će napustiti stadion simbolično u 27. minuti. Upravo 27 godina Everton čeka na trofej, ali sa utakmice je otišao samo dio navijača.

Odmah nakon toga Ben Godfrey je nagazio Takehira Tomiyasa na glavu, ali nakon intervencije VAR-a glavni sudija utakmice Michael Dean nije pokazao ni žuti karton igraču Evertona. Richarlison je zatresao mrežu Topnika u 44. minuti, ali VAR mu je poništio pogodak zbog ofsajda.

U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Martin Odegaard je postigao gol za vodstvo Topnika od 0:1. Richarlison je pogodio i u 58. minuti, međutim po drugi put nakon intervencije VAR-a poništen mu je pogodak.

Everton je nastavio napadati, a u 79. minuti Demarai Gray je pogodio prečku, a lopta se odbila na glavu Richarlisona koji je pogodio za 1:1. Brazilac ovaj put nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Arsenal je mogao do vodstva, ali je Eddie Nketiah pogodio stativu u 84. minuti.

Odegaard je u nastavku imao odličnu šansu za Topnike, ali je izblokiran. U sudijskoj nadoknadi uslijedio je šok za londonski klub. Gray je postigao fenomenalan pogodak za 2:1,  a rezultat je ostao nepromijenjen do posljednjeg sudijskog zvižduka. Aubameyang je imao veliki promašaj u posljednjim sekundama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...