SRAMNE IZJAVE IVICE DAČIĆA U „ĆIRILICI“: „Tog naroda ima više nego onog nad kim ste vršili genocid. A nas na tim mestima nema, pa šta je to onda, autogenocid? To su drastične laži…“

„Mene optužuju da sam ja rusofil, to su takve gluposti, ja nisam rusofil, ja volim Rusiju zato što volim Srbiju“, kazao je Dačić.

  • Regija

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 11

Gost emisije "Ćirilica" bio je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

RUSIJU VOLI KAO I SRBIJU

Kako doći do jeftinog plina? Do jeftinije struje? Kako osigurati da ne odu strani investitori? To su izazovi ovog vremena.

"Teško je razgovarati na tu temu sa predstavnicima velikih sila. Nije lako ni sa Rusima razgovarati. Ja pravim razliku između Rusije i Kine. Rusija hoće da stavi veto. Kina jedino ako to ima veze sa nacionalnim interesima Kine. Nije u redu, meni je to krivo, jer oni od nas očekuju da budemo na njihovoj strani. Razlika između nas i Kine, nema razlike u principima, razlika je u milijardu i četiri stotine hiljada stanovnika. Indija će uskoro biti još veća po broju stanovnika od Kine. Zato kažem, to treba ceniti od Rusije. Mene optužuju da sam ja rusofil, to su takve gluposti, ja nisam rusofil, ja volim Rusiju zato što volim Srbiju. Ja ću lako da zavolim svaku drugu zemlju, samo ako ona voli Srbiju. Sto puta sam rekao, kada bi mi se američki sekretar javio na telefon, kao što mi se Lavrov javlja na telefon. Ja nisam nikada na sednici Vlade glasao protiv interesa Srbije, a neki jesu, onako kako im neki sugerišu", rekao je Dačić. 

KO JE IZVRŠIO GENOCID?

"Ne možemo mi celog života da slušamo da smo mi genocidni narod. Kada imate tako nekoga, tog naroda ima više nego onog nad kim ste vršili genocid. A nas na tim mestima nema, pa šta je to onda, autogenocid? To su drastične laži, ali su mi mrskiji ovi kod nas koji im potpomažu. Mogu da se zaklanjaju iza svega, čistijim rekama, njivama, šumama, a to nikakve veze nema sa pitanjem budućnosti Srbije i političke vlasti. Taj isti Vučić koga hoće da sruše, može više da im pomogne ako sa njim razgovaraju mnogo više nego svi ovi koji se predstavljaju kao zaštitnici životne sredine. Želim samo još jednom da skrenem pažnju da ljudi koji pripremaju ove zakone veoma dobro analiziraju šta neko može da zloupotrebi u političkoj borbi, jer ulazimo u predizbornu kampanju. Nemojte posle da dovodite Vučića u nezgodnu situaciju, nije on sigurno pisao Zakon o eksproprijaciji, ili o vodama ili neki drugi. Ti koji su pisali moraju da znaju da je to i bavljenje politikom", kazao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...