SINDIKALNA ORGANIZACIJA BOSNALIJEKA: "Mora se osigurati nesmetan rad kompanije i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po nju!"

Nakon hapšenja direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića zbog pranja novca u nezakonitoj privatizaciji dionica Bosnalijeka, oglasili su se iz Sindikalne organizacije Bosnalijek.

  • Društvo

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 0

Njihovo saopštenje za medije prenosimo u cijelosti:

U vezi sa istražnim radnjama koje se provode u našoj kompaniji želimo iskazati nedvosmislenu podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti. Naš primarni interes jeste briga o sigurnosti radnih mjesta i egzistencije više od 800 radnika naše kompanije.

Stoga i na ovaj način želimo jasno poručiti da kao Sindikat očekujemo od svih koji su uključeni u trenutna dešavanja da imaju u vidu da se mora osigurati nesmetan rad Bosnalijeka i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po kompaniju i naša radna
mjesta.

Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta. Mi u sindikatu smatramo da je Bosnalijek u uslovima pandemije, koja još uvijek vlada, od posebog strateškog interesa za sve građane Bosne i Hercegovine.

To se naročito potvrdilo prilikom prošlogodišnje blokade granica i zabrane izvoza lijekova iz brojnih svjetskih država kada smo mi radnici Bosnalijeka, radeći bez bilo kakvih prekida, osigurali uredno snabdijevanje domaćeg tržista svim esencijalnim lijekovima i dezinfekcionim sredstvima koje proizvodimo.

Svi radnici Bosnalijeka su svjesni svoje uloge, kada je u pitanju sigurno snabdijevanje tržišta i vjerujemo kako je svima u interesu da se takva pozicija kompanije ne dovede u pitanje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...