REAL MADRID SE RJEŠAVA JOŠ JEDNE ZVIJEZDE: Stigao za pravo bogastvo, a odlazi za siću

Upisao je 54 nastupa za Real u kojima je postigao 5 golova i imao 9 asistencija

  • Sport

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 0

Eden Hazard će ući u red najgorih pojačanja Reala u povijesti 'Kraljevskog kluba'. Došao je belgijski nogometaš u Madrid u ljeto 2019. godine u jednom od najskupljih transfera svih vremena, ali niti jednom nije opravdao status pojačanja.

Real je za Hazarda Chelseaju platio 115 miliona eura što je i dalje jedan od 10 najskupljih transfera u nogometnoj historiji, a njegov dolazak se nikako nije isplatio Madriđanima. U dvije i po sezone on je upisao 54 nastupa za Real u kojima je postigao 5 golova i imao 9 asistencija što je definitivno premalo za igrača koji je toliko plaćen. Imao je on, od dolaska na Santiago Bernabeu, velikih problema s povredama, ali puno je veći problem što nije izgledao dobro ni kada je bio zdrav. Često su među navijačima kluba kolale fotografije na kojima Hazard nikako nije izgledao kao sportista u punoj formi.

Belgijski nogometaš sada je zdrav, ali trener Reala Carlo Ancelotti jasno je prije desetak dana dao do znanja da ga ne misli koristiti u prvoj ekipi.

imageHazard bi se mogao vratiti u Chelsea (Foto: XAVIER BONILLA / AFP)

"Hazard je spreman, ali njegov je problem u ovom trenutku što ima trenera koji preferira druge igrače, što se može dogoditi u ovakvoj momčadi", izjavio je italijanski stručnjak te tako dao do znanja da u Madridu ne bi imali ništa protiv toga da Hazard promijeni sredinu. A da je to tako, pokazuju i nove vijesti o tome da je Real drastično smanjio potencijalni odštetni zahtjev za njegov transfer.

Naime, u podcastu The Transfer Exchange Show engleskog Expressa istaknuto je kako su u Madridu odlučili kako Hazard može otići iz kluba ako neko plati 25 miliona eura za njega. Isti medij je objavio i kako bi u Chelseaju voljeli da se on vrati na Stamford Bridge, ali da postoje još tri engleska kluba zainteresirana za njega. To su Newcastle, Everton i West Ham, a vjerovatno bi do ovog transfera moglo doći već ove zime.

Mogao bi ovo biti zanimljiv prijelazni rok...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...