DUGO OČEKIVANI PROJEKAT U HRVATSKOJ: Konačno poznato koliku je gledanost imala serija 'NDH', autor poručio - "Trebala je biti emitirana puno ranije..."

Dokumentarna serija ‘’NDH’’, čije je prikazivanje na HTV1 završilo u ponedjeljak, imala je prosječnu gledanost od 13,67 posto SHR-a (share) - procenta gledalaca koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, pišu hrvatski mediji.

  • Kultura

  • 07. Dec. 2021  07. Dec. 2021

  • 0

Prva od ukupno 12 epizoda serije ''NDH'', autora historičara Hrvoja Klasića, bila je prikazana u elitnom terminu na HTV 1 iza 20 sati u ponedjeljak 20. septembra, na početak emitiranja ovogodišnje jesenske sheme HRT-a, a ujedno je bila najgledanija s 16,42 posto sharea.

Početak prikazivanja ''NDH'', ugovorene još prije šest godina, bio je obilježen istupima Klasića, koji je poručio kako je seriju HRT trebao puno ranije emitirati, dok su s HRT-a odbacivali navode o “bunkeriranju”.

‘’Svakom režiseru je valjda najveća čast kada mu film i serija završe u bunkeru, to je ujedno najbolja reklama. Neću sada ulaziti u što se točno dogodilo, samo znam da je ova serija morala biti puno prije završena. Ali nije, i to ne zbog nas kao ekipe, i da je morala puno prije biti prikazana. I opet, ne zbog nas, nego zbog HRT-a’’, kazao je Klasić Hini.

S druge strane, tadašnji v.d. direktora programa HRT-a Renato Kunić demantirao je medijske napise o “bunkeriranju” tog dugo očekivanog i pripremanog projekta.

altScreenshot / HRT

‘’Nikad niti jedna emisija tijekom mog mandata ravnatelja programa i mandata mojih kolega urednika nije završila u bunkeru. Općenito, ideja bunkeriranja sadržaja pripada nekim drugim vremenima", ustvrdio je Kunić.

Rekao je kako je serijal ''NDH'' čekao na emitiranje iz više razloga, na primjer i zato što se za 12 epizoda morao naći adekvatan termin, jer je to značilo tri mjeseca emitiranja u sedmičnom ritmu.

No, Klasić i HRT složili su se da je to dugo očekivani projekt, u kojem je o NDH u dvanaest epizoda govorilo tridesetak doktora nauka i historičara, a bio je i ilustriran s više od dva sata filmskog materijala o NDH iz Hrvatskog slikopisa, otkupljenog od Jugoslavenske kinoteke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...