„OTREŽNJENJE ĆE BITI TEŠKO, NAŽALOST PO NAROD…“: Žestok okršaj na društvenim mrežama nakon Mektićevih izjava o Dodiku…

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon izjava bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića.

  • Mini market

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 1

Podsjetimo, Dragan Mektić, SDS-ov zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, za N1 je između ostalog govorio i o Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH, navodeći da su potezi koje on pravi prevarantski i da ne može Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) derogirati državne zakone.

Mektić je kazao kako Dodik možda čak ići i na to da donese zakone u kojima će odgodu stupanja na snagu tih zakona odgoditi za šest mjeseci.

“U tome će proći izbori i poslije se neće ništa dešavati. Pa sam je Dodik potpuno svjestan da se rasprava o prenošenju nadležnosti ne može vršiti na takav način. Zapravo ne možete vi imati zakone na državnom nivou koje je donio Parlament BiH i u kojem je učestvovao SNSD i sada nekom informacijom derogirati zakone. Pa to je sasvim jasno Miloradu Dodiku, međutim, on time pokušava izmanipulisati i prevariti ovaj narod da u izbornoj kampanji skrene pažnju s ključnih ekonomskih, životnih i egzistencijalnih pitanja, pitanja odlaska mladih ljudi i pustošenja RS-a na neke druge teme dizanjem etnonacionalističkih tenzija i retorike, te je na osnovu toga dobijao izbore”, kazao je Mektić.

Nakon ovih Mektićevih riječi uslijedila je burna rasprava na društvenim mrežama.

Poštovaoci lika i djela Milorada Dodika upitali su Mektića:

"Pa kad ćeš jednom shvatiti da je Mile najjači političar u regionu? Tu priču vi pričate od 1998. A on sve jači i jači. Ali i to je dobro da znamo razlikovati glupane od pametnih ljudi."

„To koliko je pametan i jak narod najbolje osjeća na svojoj koži, što ovdje što po Zapadnoj Evropi, odgovorio je Mektić.

Okršaj se nastavio kad se javio novi Dodikov bot.

„Probaj biti jednom na strani svog naroda. Lijepo je."

„Samo ti živi u sopstvenoj zabludi. Otrežnjenje će biti teško, nažalost po narod. Narod treba voditi pošteno i realnim pristupom a ne na tim botovskim floskulama“, uzvratio je Mektić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...