SPECIJALITET S APENINA: Danas pravimo pitu od svježeg sira, mini paradajza i mozzarelle (VIDEO)

Naš današnji obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

SASTOJCI

250 g gotovo svježeg gotovog tijesta

800 g mini paradajza

200 g mozzarella sira

limun

30 g meda

2 jaja

kašičica senfa

italijanska mješavina začina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

so

svježe mljeveni biber

SASTOJCI

Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.

Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo italijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo.

Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo miniparadajze. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.

Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...