"ON POKUŠAVA PODMUKLO DA ME ELIMINIŠE...": Vukanović optužio kolegu iz opozicije, otkrio koji političar stoji iza svega...

"Kasnije je na Jahorini, jedinom sastanku opozicije kome sam prisustvovao, dogovoreno da se na ove dvije ključne pozicije, nakon opsežnog istraživanja javnosti, kandiduju osobe koje imaju najveću podršku građana i najviše šansi za pobjedu", tvrdi Vukanović.

  • Politika

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 4

"Kolega iz poslaničkih klupa i bivši ministar vanjskih poslova Igor Crnadak dao je zanimljiv intervju portalu Mondo i iznio neke stavove koji zaslužuju analizu", piše na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović te dodaje:

"Iako nikada nije ocjenjivao sebe i rezultate svog rada kao ministra vanjskih poslova, Crnadak je, kao pravi profesor, dao sebi za pravo da dijeli lekcije i ocjenjuje prvu godinu rada gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, ali je mnogo zanimljiviji dio intervjua kad je određivao ko treba a ko ne može biti kandidat za predsjednika i člana Predsjedništva BiH.

alt

Crnadak je stvari resetovao, sigurno ne na svoju ruku, i vratio ih godinu dana unazad na prvi sastanak Delegacija PDP-a i SDS-a, na kome je odlučeno, bez mog prisustva i kada sam jasno poručio da prave račun bez krčmara, da ove dvije stranke daju dva imena i kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

alt

Kasnije je na Jahorini, jedinom sastanku opozicije kome sam prisustvovao, dogovoreno da se na ove dvije ključne pozicije, nakon opsežnog istraživanja javnosti, kandiduju osobe koje imaju najveću podršku građana i najviše šansi za pobjedu.

Iako za SDS, kao i cijelu opoziciju, više radim i dajem doprinos od bilo kog člana, poznato je da nisam član nijedne partije jer želim da zastupam interese naroda bez ikakvih podjela, a samim tim po Crnatku sam eliminisan i izbačen iz igre. Koliko imam podrške i simpatija među članovima i funkcionerima SDS-a najbolje se moglo vidjeti ljetos na Petrovdan u Banjaluci kada sam dobio ogroman aplauz i ovacije, jer svaki iskreni SDS-ovac me poštuje i zna da se iskreno borim protiv zla, i da sam, bez članske karte koja je formalnost, ovoj stranci i opoziciji dao više od mnogih visokih funkcionera koji su od SDS-a dobili sve, poput Obrena, Banjca, Jerinića, Tadića, Mićića…

Jasno je da Crnadak svojom izjavom želi da me eliminiše i ponovo namijeni ulogu statiste i marginalca koji će se uporno boriti i raditi za opštu stvar, stavljati glavu na panj, trpjeti udarce i nanositi ključne udarce režimu, ali biti na dnu prilikom važnih odlučivanja. To u najmanju ruku nije fer i korektno, jer iako se nisam laktao i grabio za funkcije, uvijek sam se trudio biti dobar i korektan, boriti se bez kalkulisanja za opštu stvar, to ne znači da sam naivna budala i da će neko moju dobrotu uvijek uzimati kao slabost.

Strogo se držim dogovora sa Jahorine i mudrica Crnadak griješi ako misli da ću trčati 42 kilometara maratona i 15 godina se boriti bez dana predaha, otkriti stotine afera, voditi desetine sporova, duela i gostovanja, preći hiljade kilometara, napisati hiljade tekstova i priloga, a onda se povući posljednjih 200 metara i predati štafetu drugima, ako istraživanje javnosti jasno pokaže da sam neko ko ima najviše simpatija i podrške u narodu, a samim tim i šansu za pobjedu, u tandemu sa Jelenom Trivić koja je sve izvjesniji kandidat za predsjednika Republike Srpske.

To ne bi bilo korektno ni prema narodu koga bih iznevjerio, ako bi se povukao a istraživanje i analiza utvrde da sam neko kome narod vjeruje i ima šansi za pobjedu. Glas naroda je glas Boga, i njega treba poštovati ako se misli do pobjede.

Pobjeda dva kandidata na ove dvije funkcije je ključna za pobjedu opozicije, jer bi dovela do tektonskih promjena i pada režima, i ne smije se pogriješiti pri ključnim nominacijama, kalkulisati i gledati sitni interes jer je ulog veliki, a nakon 16 godina nema se više šanse za popravni ispit", tvrdi Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...