ZAIMOVIĆ POSLAO POZIV: U petak sastanak o otklanjanju blokada Federacije BiH

Pozive na sastanak u petak dobili su klubovi zastupnika HDZ-a BiH, HNS-a, SDP-a, SBB-a, DF-a, NiP-a i Naše stranke.

  • Vijesti

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović (SDA) uputio je predsjednicima klubova zastupnika u Parlamentu FBiH poziv na sastanak o pregovorima za izmjene Izbornog zakona BiH u dijelu koji se odnosi na Federaciju BiH.

Pozive na sastanak u petak dobili su klubovi zastupnika HDZ-a BiH, HNS-a, SDP-a, SBB-a, DF-a, NiP-a i Naše stranke.

Sastanak o pravnom aspektu izmjena Ustava Federacije BiH trebao je biti održan u ponedjeljak,  ali su ga napustili predstavnici nekoliko stranaka.

Nakon razgovora domaćih zvaničnika s izaslanikom SAD-a za izbornu reformu Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst, dogovoreno je da do 7. decembra sačine prijedlog izmjena Ustava Federacije kojim bi se otklonile blokade.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...