KINĐE, HVALA TI: U Aleji velikana obilježena 20. godišnjica smrti najvećeg od najvećih sportista u Bosni i Hercegovini

Tim povodom članovi njegove porodice, prijatelji i poštovaoci Kinđetovih sportskih postignuća okupili su se u Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare i odali počast košarkaškom velikanu.

  • Sport

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Mirza Delibašić i zvanično je proglašen najvećim sportistom Bosne i Hercegovine u 20. vijeku.

Njegov sin Danko Delibašić, u vrlo emotivnom govoru, kazao je da su godine bez Mirze izuzetno teške i da je porodici najteže prihvatiti činjenicu da nije upoznao svoje unuke. Podsjetio je da je izrađen spomenik njegovom ocu koji će uskoro biti postavljen ispred dvorane Skenderija, prenose agencije.

Mirza Delibašić je za sarajevsku „Bosnu“ odigrao gotovo 700 utakmica, bio je prvak Jugoslavije, osvajač Kupa bivše države, klupski prvak Evrope, reprezentativni prvak Evrope, prvak svijeta i olimpijski pobjednik,.

O Mirzi Delibašiću i njegovim sportskim uspjesima su napisane knjige te snimljeni dokumentarni filmovi.

Posljednji koji je snimljen "Shooting for Mirza", nedavno je nagrađen na 58. Film Festivalu u Španiji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...