PORUKE PIC-a KOJE SU RAZLJUTILE RUSE: Pasoša RS-a ne može biti, entitet RS se...

RS nema zakonsko ovlaštenje da se jednostrano povuče iz ustavnopravnog poretka BiH. Pasoša RS- ne može biti. Entiteti nemaju pravo na odcjepljenje.

  • Politika

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 3

"Ugrožavanje mira mora imati posljedice. Jasno je ovo svakom ko zna čitati Ustav, zakone, Dejtonski mirovni sporazum. Nejasno je onima koji bi iz njih izvlačili ono šta im odgovara. Da tako ne može i ne ide", poručili su danas politički direktori Upravnog odbora za provedbu mira.

Ukoliko se podrivanje nastavi, upozorio je visoki predstavnik, krenut će s uvjetovanjem finansijskom podrškom.

Govoreći o posjetama stranih diplomata našoj zemlji, visoki predstavnik Christian Schmidt rekao je kako bi volio da ih nema i da one slijede onda kada se do rješenja ne može doći.

Trebalo bi i njemu, kao i predstavnicima međunarodne zajednice, biti jasno da se s onima koji ruše državu,  prenosi Hayat.ba, guraju je u sukobe, vrše državni udar, ne može pregovarati.

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini nije učestvovala u radu sjednice političkih direktora PIC-a jer ne priznaje visokog predstavnika i traži zatvaranje OHR-a.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...