NAŽALOST, TO JE TO: Xavi nakon debakla protiv Bayerna izjavom dotukao navijače Barcelone…

Njemački prvak je i prije zadnjeg kola osigurao naslov pobjednika grupe, a za drugo mjesto borili su se Barcelona i Benfica.

  • Sport

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 0

Završio je prvi krug Lige prvaka, a Bayern je u Münchenu pobijedio Barcelonu sa 3:0.

Njemački prvak je i prije zadnjeg kola osigurao naslov pobjednika grupe, a za drugo mjesto borili su se Barcelona i Benfica.

"Danas su bili bolji, nadmoćniji. Pokušali smo. Pritisnuli smo ih visoko s ciljem da oduzmemo loptu. Ovo je surova realnost u kojoj se nalazimo. Danas kreće novo poglavlje. Ovo mora biti prekretnica, tačka nakon koje ćemo promijeniti puno stvari. Danas se nismo nadmetali. Naša je realnost Evropska liga. Suočit ćemo se dostojanstveno s time i raditi da ponovno dovedemo Barcu tamo gdje zaslužuje biti, a to nije Evropska liga", izjavio je Xavi nakon utakmice.

"Živcira me što se moram suočiti s našom stvarnošću, da je ona ovakva. No nema druge. Barca to ne zaslužuje. Mnoge okolnosti su nas učinile ovakvima. Osjećam se odgovornim. Mislio sam da možemo, ali nije bilo tako. Danas počinje novo poglavlje, radit ćemo naporno da budemo tamo gdje zaslužujemo biti. Evropska liga je naša stvarnost i moramo je pokušati osvojiti. To je naš cilj", kazao je trener Barcelone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...