ŠEST STEPENI PREMA RICHTERU: Snažan zemljotres pogodio grupu otoka, stanovnici upozoreni na mogućnost novih podrhtavanja tla...

Zemljotres je zabilježen u 11.05 sati po lokalnom vremenu, na dubini od 20 kilometara, a upozorenje od cunamija nije izdato.

  • Hronika

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 0

Zemljotres jačine šest stepeni prema Richteru pogodio je skupinu otočja Tokara, u Japanu.

Agencija za meteorologiju Japana (JMA) saopćilo je kako je otočje, koje je nakon vikenda pogodilo više od 200 podrhtavanja tla, pogodio i zemljotres jačine šest stepeni, prenosi Anadolija.

Zemljotres je zabilježen u 11.05 sati po lokalnom vremenu, na dubini od 20 kilometara, a upozorenje od cunamija nije izdato.

JMA je najavio da bi moglo doći do novih podrhtavanja tla, te su stanovništvo pozvali na poduzimanje potrebnih mjera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...