BURNO U AMERIČKOM KONGRESU: Senator Shaheen zatražio jednoglasnu saglasnost za ambasadora u Bosni i Hercegovini, usprotivio mu se…

Murphy, koji ima 29-godišnje iskustvo u diplomatskim službama, trenutno je u službi zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evropska i euroazijska pitanja.

  • Svijet

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 0

Senator Shaheen zatražio je jednoglasnu saglasnost da Senat potvrdi sedam kandidata Senatskog odbora za vanjske poslove: šefa protokola i ambasadora u Irskoj, Francuskoj i Monaku, Moldaviji, Španiji i Andori, Bosni i Hercegovini i EU. Senator Cruz (R-TX) se tome usprotivio.

Podsjetimo, predsjednik SAD-a Joe Biden još ljetos je nominovao novog ambasadora za BiH Michaela J. Murphyja.

Murphy je već bio angažiran u Ambasadi SAD-a u BiH, radeći od 2006. do 2009. godine kao politički savjetnik, stoji u njegovoj biografiji.

Murphy, koji ima 29-godišnje iskustvo u diplomatskim službama, trenutno je u službi zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja. Na toj funkciji, između ostalog, nadgleda evropsku sigurnost.

Također, Murphy je bio zamjenik šefa misije u Ambasadi SAD-a na Kosovu, nakon funkcije u američkoj ambasadi u Sarajevu.

Prije nego što će započeti diplomatsku karijeru, Murphy je bio viši pomoćnik kongresmenke Marilyn Lloyd iz Tennesseeja.

Murphy bi trebao naslijediti Erica Nelsona, koji je funkciju ambasadora preuzeo 2019. godine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...