NAKON VELIKE AKCIJE PRIPADNIKA SIPA-e i MUP-a RS-a: Predložen pritvor za 15 uhapšenih osoba, osumnjičeni su za...

Mjera pritvora zatražena je kako bi se obezbjedilo neometano dalje provođenje istrage.

  • Hronika

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 1

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog prema Sudu BiH za određivanje mjere pritvora za 15 osumnjičenih, koji su lišeni slobode u obimnoj akciji SIPA-e i MUP-a RS-a, na području Banje Luke, Gradiške i drugih gradova.

Mjera pritvora zatražena je kako bi se obezbjedilo neometano dalje provođenje istrage.

Navedeni osumnjičeni terete se za organizovani kriminal povezan sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga (u okviru istrage evidentirano je krijumčarenje više stotina kilograma opojne droge marihuana –“skunk” i drugih opojnih droga) iz Albanije i Crne Gore u BiH, te dalje prema R. Hrvatskoj, R. Sloveniji i zemljama EU, kao i ilegalnu nabavku i krijumčarenje oružja i municije, u velikim količinama iz BIH na područje Nizozemske i Njemačke radi prodaje na tamošnjem ilegalnom tržištu.

Također, dio osumnjičenih tereti se i za formiranje ilegalne laboratorije sa posebnim uslovima za proizvodnju opojne droge, zatim krađu i otuđenje skupocjenih motornih vozila i organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata.

U dosadašnjem radu na predmetu ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Njemačke, Nizozemske i drugih zemalja a u nastavku istrage, bit će realizovana dodatna saradnja sa partnerskim institucijama Francuske i SAD-a, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...