MICHAEL GAHLER SE SASTAO SA MIROM LAZOVIĆEM: Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, posebno se interesovao za...

Razgovarano je o Izbornom zakonu i realizaciji presuda Suda za ljudska prava iz Strazbura.

  • Vijesti

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 0

Koordinator Evropske pučke stranke (EPP) za vanjske poslove u Evropskom parlamentu Michael Gahler jutros se sastao sa Mirom Lazovićem, predsjednikom Foruma parlamentaraca BiH 1990.

Gahler i Lazović razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Gahlera je posebno interesovalo koji su problemi u funkcionisanju Dejtonskog Ustava i šta bi trebalo mijenjati u Ustavu da BiH prevaziđe političke blokade. Također, razgovarano je o Izbornom zakonu i realizaciji presuda Suda za ljudska prava iz Strazbura.

Gahler se interesovao za Principe nevladinih organizacija u vezi promjene Ustava BiH. Lazović ga je upoznao s činjenicom da je preko 50.000 građana BiH dalo podršku za Principe o izmjeni Ustava BiH kojim bi se otklonile blokade na putu BiH ka državi punih ljudskih prava na cijeloj teritoriji i njenim Evropskim integracijama.

Sagovornici su se složili da je neophodno postojeće dominantne etničke politike u BiH mijenjati građanskim principima na bazi evropskih principa i standarda, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...