ŠAROVIĆ PRED POSLANICIMA NSRS-a PORUČIO DODIKU: "Put kojim ste krenuli je opasan za Republiku Srpsku, mi vas ne možemo pratiti”

Šarović je kazao da je stranka koja je danas na vlasti prenijela je sve nadležnosti, a danas želi da vrati te nadležnosti.

  • Politika

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 1

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a tokom skupštinskog obraćanja na posebnoj sjednici NSRS kazao je da nikada nije učestvovao u bilo kakvom prenosu nadležnosti.

Šarović je kazao da je stranka koja je danas na vlasti prenijela je sve nadležnosti, a danas želi da vrati te nadležnosti.

"Pošteno je reći da se kajete, a ne da se prodajete narodu da ste neki heroji", dodao je on.

Naglašava da je Republika Srpska danas podijeljena, sa razočaranim borcima, ravnodušnim narodom, sa malo prijatelja.

"Može li Republika Srpska da iznese ovaj poduhvat, imamo li tu snagu? Da li ste vi u stanju i imate li mogućnosti da se sve ovo ostvari što ste naumili. Da li je ovo trenutak za ovaj poduhvat", upitao je Šarović.

Način, kaže on, na koji se sve ovo predlaže ugrožava mir.

"Put kojim ste vi gospodine Dodik krenuli je opasan put za Republiku Srpsku, mi vas ne možemo pratiti. Pristup koji ste izabrali nije dobar. Legitimno je tražiti prava, način na koji vi to radite je pogrešno",  zaključio je Šarović.

(BN)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...