REAKCIJA NAŠE STRANKE NA SJEDNICU NSRS-a: "Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazat će se kao samodestruktivnost prema njemu samom..."

Naglašavaju kako Dodik govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile.

  • Mini market

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 0

Naša stranka ocijenila je da je današnja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske pokazala svu destruktivnost politike Milorada Dodika, koja je posebno pokazana činjenicom da je zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a.

U toj stranci smatraju da to mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima.

Naglašavaju kako Dodik govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile. To je znak, smatraju u Našoj stranci, da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom, dodaje se, mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protivustavni.

U toj stranci očekuju takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuju namjere za njegovo sankcionisanje pa i smjenu.

"Žao nam je građana u Republici Srpskoj, jer sankcije koje Dodik priziva tamo će uništiti privrednu a potom i svaku drugu mogućnost života. Tako će se Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazati kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i Republici Srpskoj",  zaključeno je u saopćenju Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...