PRVI "AVAZ" OD RADONČIĆA: "Jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS doživjet će propast, ali, na žalost građana entiteta RS i svih u BiH, ostavit će..."

Lider SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se nakon što su u Narodnoj skupštini Republike Srpske jučer usvojeni zaključci kojima se otvara put za povrat nadležnosti sa države na ovaj entitet. Istaknuo je kako očekuje adekvatnu reakciju predstavnika međunarodne zajednice.

  • Politika

  • 11. Dec. 2021  

  • 4

“Današnja (op.a. jučer) sjednica Narodne skupštine RS, osim što predstavlja još jednu u nizu predstava za javnost u manjem bh. entitetu, jasan je dokaz nemoći i slijepe političke avanture režima koji predvode SNSD i Milorad Dodik. Međutim, osim Dodikovog avanturizma, sjednica NSRS predstavlja i grubo kršenje Ustava države Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Pokušaj destrukcije temeljnih državnih institucija Bosne i Hercegovine, poput Oružanih snaga, VSTV-a ili Uprave za indirektno oporezivanje i osnivanje istih entitetskih, predstavlja direktan atak na ustavni poredak naše države, koji će biti osujećen”, poručio je Fahrudin Radončić.

Imajući to u vidu, kao i činjenicu, dodaje on, “da su vlasti manjeg bh. entiteta svojim antidržavnim, antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem odavno prešle crvenu liniju”, SBB, kako je naveo, “očekuje adekvatnu reakciju predstavnika međunarodne zajednice”.

“Bez obzira na sve navedeno, poručujemo i Dodiku, ali i svim faktorima koji su spremni raditi na destabilizaciji naše zemlje, da je Bosna i Hercegovina država koja postoji hiljadu godina i da će kao takva, u međunarodno priznatim granicama s tri konstitutivna naroda i svojim građanima, nastaviti postojati. Jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS doživjet će propast, ali, na žalost građana entiteta RS i svih u BiH, ostavit će velike ekonomske posljedice. Stoga, pozivamo sve one koji danas i prethodnih mjeseci sudjeluju u pokušaju destabilizacije BiH da to prestanu činiti te da se posvete rješavanju nagomilanih ekonomskih problema, problema korupcije, nepotizma i sveopćeg beznađa”, poručio je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...