NAKON PUŠTANJA IZ PRITVORA: Dijana Hrkalović se oglasila na Instagramu, evo šta je poručila

Hrkalović je iz pritvorske jedinice otišla u svoj stan, a sinoć je objavila i fotografiju na Instagramu.

  • Regija

  • 11. Dec. 2021  

  • 2

Dijana Hrkalović, bivša sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, puštena je jučer iz pritvora.

Hrkalović je iz pritvorske jedinice otišla u svoj stan, a sinoć je objavila i fotografiju na Instagramu.

-Dobro veče. Ja se malo vratila. Hvala svima na ogromnoj podršci – napisala je bivša državna sekretarka MUP-a, koja je u pritvoru bila od 15. oktobra zbog dva slučaja trgovine uticajem i povezanosti za kriminalnim grupama, Veljkom Belivukom i njegovom ekipom.

alt

Podsjetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dijane Hrkalović zbog dva slučaja trgovine uticajem. Kako je potvrđeno iz tog Tužilaštva, sudu je predloženo da joj produži pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog toga što bi boravkom na slobodi mogla da utiče na saučesnike, ali je Viši sud u Beogradu odbio taj zahtjev, pa je bivša državna sekretarka MUP-a puštena iz Centralnog zatvora da se brani sa slobode.

- Optužnicom su obuhvaćeni i Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, kao i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad. Njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja – potvrđeno je iz Tužilaštva.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...