STRUČNJAK ZA SIGURNOST: “Sa rušiteljima ustavnog poretka i političkog sistema zemlje pregovarati može samo Tužilaštvo BiH”

Međunarodna zajednica ima mandat da djeluje u cilju očuvanja mira u BiH i neka oni rade svoj posao, poručuje Ahatović.

  • Mini market

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 7

Upravo na dan kada se OS BiH isporučuju četiri nova helikoptera Bell Helicopters UH-1H Huey II kao djelom donacije SAD-a, NSRS usvaja zaključak o prenosu nadležnosti čime se stvaraju preduvjeti za formiranje pravojnih snaga na teritoriji tog entiteta, kazao je stručnjak za sigurnost Nedžad Ahatović.

“Zakon o odbrani BiH koji je usvojen sa glasovima i zastupnika SNSD-a je jasan član 3, stav 2. Vojne snage ne mogu biti organizirane, obučavane, opremljene ili mobilizirane na teritoriji Bosne i Hercegovine, osim u skladu s ovim zakonom i Zakonom o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine”, rekao je Ahatović.

Dodaje da u tom kontekstu sa rušiteljima ustavnog poretka i političkog sistema zemlje pregovarati može samo Tužilaštvo BiH i to o njihovom dobrovoljnom javljanju po pozivu da se da izjava ili da se pritvore i ništa više od toga.

“Međunarodna zajednica ima mandat da djeluje u cilju očuvanja mira u BiH i neka oni rade svoj posao, a institucije sistema države BiH treba da rade svoj posao”,  pojasnio je stručnjak za sigurnost na svom Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...