MASOVNA IMUNIZACIJA U ŠKOLAMA: Berlin počinje davati vakcine djeci od pet do 11 godina

Djeca u ovoj starosnoj grupi bi trebala primiti dvije doze Pfizer-BioNTecha u razmaku od tri do šest sedmica, naveli su eksperti.

  • Svijet

  • 12. Dec. 2021  12. Dec. 2021

  • 0

Djeca od 5 do 11 godina će moći početi primati vakcine sljedeće sedmice u Berlinu, saopćili su danas zdravstveni zvaničnici, čime će se glavni grad Njemačke priključiti ostalim njemačkim pokrajinama u zakazivanju termina za vakcinaciju mlađe djece.

Djeca u toj starosnoj grupi će moći dobiti prvu dozu vakcine Pfizer-BioNTech u vakcinacionim centrima u Berlinu, koji će biti u školama, ljekarskim ordinacijama i Nacionalnom muzeju historije, prenio je Associated Press.

Njemačko nezavisno vakcinaciono savjetodavno tijelo saopćilo je u četvrtak da preporučuje vakcinacije za djecu od 5 do 11 godina, koja imaju pridružene bolesti ili su u bliskom kontaktu sa ljudima osjetljivog zdravlja.

Djeca u ovoj starosnoj grupi bi trebala primiti dvije doze Pfizer-BioNTecha u razmaku od tri do šest sedmica, naveli su eksperti.

Vodeći vladini zvaničnici su nakon toga “pogurali” opciju da vakcine budu dostupne za mlađu djecu u cijeloj zemlji.

"Za mnogu djecu uzrasta od 5 do 11 godina i njihove porodice, ovo je veliko olakšanje ", rekla je buduća ministrica za porodična pitanja Anne Spiegel za Funke.

U ostalim njemačkim pokrajinama, među kojima su Sjeverna Rajna-Vestfalija, Hamburg i Bavarija, također će narednih dana biti moguća vakcinacija djece od 5 do 11 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...