ZATVORENA BIRALIŠTA U PRIJEDORU: Evo kada će biti objavljeni prvi rezultati glasanja

Pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć 22. novembra, imala su 86.329 birača.

  • Mini market

  • 12. Dec. 2021  12. Dec. 2021

  • 0

Biračka mjesta u Prijedoru su regularno otvorena jutros u 7 i zatvorena u 19 sati. Građani su birali među 14 kandidata, a prvi preliminarni rezultati Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine očekuju se u 22:30 sati.

Na prijevremene izbore prijavilo se 14 političkih subjekata, među kojima je osam političkih stranaka, pet nezavisnih kandidata i jedna koalicija.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć 22. novembra, imala su 86.329 birača uključujući 608 birača registriranih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birača registriranog da glasa putem pošte.

CIK BiH je u 15 sati posljednji put izvijestio o procentu izlaznosti kazavši da je do tada izašlo svega 18.812 birača, odnosno 22,57 posto građana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...