„TO JE ŠOVINIZAM…“: HDZ-ovac napao Aleksandra Stankovića zbog izjava u emisiji u kojoj je ugostio Zorana Kesića, nije saslušao izjavu do kraja...…

No Stanković je na kraju svoje izjave rekao kako ne misli da su svi u Splitu šovinisti, ali da se češće buše gume u Dalmaciji nego u Istri. “Ne želim generalizirati”, rekao je voditelj.

  • Regija

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 3

Aleksandar Stanković je u novom izdanju emisije Nedjeljom u 2 ugostio voditelja Zorana Kesića kojem je u jednom trenutku rekao da je savjetovao nekim kolegama iz Beograda da ne dolaze autima beogradskih tablica u Split na ljetovanje. Na njegovu izjavu žestoko je reagirao bivši HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović.

Stanković rekao kako ne želi generalizirati

On je svoje negodovanje izrazio na svom Facebook profilu.

Rekao je kako je to ispad šovinizma. Sve je počelo kada je Kesić ispričao kako mu je čovjek izbušio gume u Rovinju, ali ne iz nacionalističkih razloga, na što je Stanković rekao: “Ali `ajd ti odi u Split s beogradskim tablicama. Ne sad se ne šalim. Bio sam gost u Beogradu na nekim televizijama kada sam tamo nešto radio i ljudi su me slično pitali, rekao sam im ‘nemojte dolaziti s beogradskim oznakama, može vam se dogoditi nešto neugodno'”, ispričao je Stanković.ST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

No Stanković je na kraju svoje izjave rekao kako ne misli da su svi u Splitu šovinisti, ali da se češće buše gume u Dalmaciji nego u Istri. “Ne želim generalizirati”, rekao je voditelj.

Vice Mihanović ipak zamjerio Stankoviću

“U jednoj emisiji koja se u primetimeu na našoj nacionalnoj televiziji prikazuje već više od 20 godina danas se dogodio šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima. Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana.

Naime, upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje.

S obzirom da je Split turistički orijentiran i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana svijeta, smatram apsolutno neprimjerenim i degutantnim na taj način vrijeđati cijeli jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da u idućoj emisiji objavi ispriku našem gradu”, napisao je Mihanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...