BORENOVIĆ JE DAVNO PROČITAO MILORADA: “Nije to bilo slučajno u petak. DODIK i SNSD to sve rade, ne zbog POVRATA NADLEŽNOSTI, nego isključivo zbog…”

Naglasio je da je za njega poražavajuća činjenica da je izuzetno mali broj glasača izašao na izbore u Prijedoru.

  • Politika

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 0

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istaknuo je u Novom danu na N1 da se posebna sjednica o prenosu nadležnosti u NSRS nije dogodila slučajno u petak, dan pred predizbornu šutnju i pred izbore u Prijedoru.

“Nije to bilo slučajno u petak. Dodik i SNSD to sve rade, ne zbog povrata nadležnosti, ne zbog konkretnih stvari, nego isključivo zbog predizborne kampanje. Zbog njihovog cilja da drže tešku političku temu što je duže moguće i da je prolongiraju do izbora i zato se u petak razgovaralo o informacijama i zaključcima, a ne o konkretnim zakonima, koji su bili najavljeni još u oktobru mjesecu. Bilo je obećano da će u oktobru biti 140 zakona u NSRS-u, pa se to prolongiralo. Pa se to desilo 10. decembra, dva dana pred izbore u Prijedoru“, mišljenja je Borenović.

Naglasio je da je za njega poražavajuća činjenica da je izuzetno mali broj glasača izašao na izbore u Prijedoru.

“Manje od trećine, negdje 30 posto od upisanih glasača je iskoristilo svoje biračko pravo da izabere svog gradonačelnika. Što je nevjerovatno, da dolazimo do podatka da je svaki sedmi birač izabere gradonačelnika sa 13.000 glasova i da je izabran gradonačelnik SNSD-a od upisanih 86.000 sa pravom glasa. To je legitimno, ali iz sveg treba da izvučemo određene pouke. Imamo osjećaj da su građani izuzetno umorni i ogorčeni politikom i teškim političkim temama, i da je jako teško bilo doprijeti do njih“, rekao Borenović.

Istaknuo je da neće odustati, te da borba tek predstoji.

“Mi smo fokusirani na izbore naredne godine”, dodao je.

U videu pogledajte šta je Borenović rekao šta konkretno za BiH znači prenos nadležnosti!

Upitao je i šta radila ova vlast svih ovih godina, osim što se svađala, kreirala haos i sukobe.

“U tome je imala saučesništvo jednog dijela iz međunarodne zajednice, Inzka. Dvanaest godina je bio u BiH  i zadnji dan je nametnuo zakon. Je li to rješenje?”, upitao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...