TEREZA KESOVIJA OTVORILA DUŠU: "Mogla sam ostati živjeti u Francuskoj, imati lijep stan, ali kad je počeo rat..." (VIDEO)

(...) ja sam se vratila u Hrvatsku jer je moja ljubav prema domovini golema."

  • Estrada

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 0

Tereza Kesovija je jedna od najdugovječnijih domaćih pjevačica, muzičkih ikona s karijerom koja je nadišla granice Hrvatske i regiona.

Svoju bogatu karijeru osim u Hrvatskoj gradila je i u Francuskoj što joj je otvorilo priliku da upozna brojne svjetske zvijezde, a njihov status nikad nije bilo ono zbog čega im se divila.

"Družila sam se najvećim zvijezdama, od Charlieja Chaplina do Elizabeth Taylor i mnogih drugih, ali nikad im nisam došla da bih ih pitala da se slikam s njima. Ja sam s njima htjela razgovarati, htjela sam da me dožive i da znaju da ću na svako njihovo pitanje moći odgovoriti", kaže Tereza dodajući da je imala lijepu, ali i tešku karijeru.

Ipak, jedno nije mijenjala otkad zna za sebe.

"Oduvijek sam bila buntovnica, ali to je zato što sam uvijek znala što želim. To možete pitati i sve moje glazbenike s kojima sam radila", ističe umjetnica. Kaže i da je u karijeri doživjela razne situacije pa je tako bilo i negativnih komentara, ali dodaje kako joj je to budilo dodatni inat i prkos.

"Meni forcu daje to što svakog mogu pogledati u oči", kaže Tereza opisujući kako je u prošlosti imala razne ponude od muškaraca, ali kad je ljubav u pitanju, imala je jasne kriterije.

"Svjesna sam da su me muškarci gledali, bila sam zgodna djevojka. Ali ja sam morala osjetiti nešto da bih bila zainteresirana. A osjećala sam rijetko. Možda zato što su me smetale sitnice. Nisam mogla podnijeti da muškarac nosi kratke čarape ili da, na primjer, nema sve zube",  kroz smijeh priča Kesovija.

Stara tek nekoliko dana ostala je bez majke pa je nju i brata odgajao otac koji se teško nosio sa smrću voljene mu supruge.

"Bila sam tako kržljavo dijete da je moj mili otac bio na rubu da se baci u provaliju i ne vrati nikada jer se nikako nije mogao nositi sa smrću voljene mu supruge. Slijedila ga je njegova majka i upitala ga želi li da njegovo dvoje djece postanu siročad. Zahvaljujući njoj on se nama vratio. To je očito bilo suđeno", kazala je Tereza. 

U ratu je pak, ostala bez svog doma.

"Mogla sam ostati živjeti u Francuskoj, imati lijep stan, ali kad je počeo rat, ja sam se vratila u Hrvatsku jer je moja ljubav prema domovini golema. Hrvatska je moja domovina, ali ipak, malo više je moja domovina moj Dubrovnik i moje Konavle", ponosno kaže Tereza koja je kroz protekla desetljeća ujedno i jedna od najvećih promotorica svog kraja o kojem uvijek priča u superlativima, piše Večernji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...