"IZBORNA KRAĐA U TOM GRADU JE TOLIKO OČITA...": Jelena Trivić ambasadora Norveške upozorila na izborne prevare u režiji SNSD-a

"Suštinski problem i pitanje koje se treba riješiti jeste rad i nezavisnost pravosuđa, pitanja ekonomije i odlaska stanovništva, što se sigurno ne može postići fabrikovanjem stalnih kriza", rekao je Borenović.

  • Politika

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 2

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić i generalni sekretar Mira Pekić sastali su se sa ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Olafom Rajnertsenom.

Tema razgovora bila je politička situacija u Republici Srpskoj i BiH.

Borenović je naveo da je ionako teška politička situacija dodatno zakomplikovana prethodnih mjeseci.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić se osvrnula na problem izborne korupcije i izbornih prevara, što najbolje ilustruje „slučaj Doboj“.

"Centralna izborna komisija je nadležnom tužilaštvu podnijela prijavu zbog mnogobrojnih nepravilnosti tokom izbora u Doboju i za osam mjeseci od ponovljenih izbora ništa se nije pokrenulo po tom pitanju. Izborna prevara u tom gradu je toliko očigledna samo ako uzmemo u obzir da je nosilac liste SNSD-a imala 17.000 manje glasova na ponovljenim izborima, a gradonačelnik 15.000 manje. Ukoliko ovaj slučaj ne dobije epilog, znači da je izborna krađa ozakonjena i postavlja se pitanje smisla izbornog procesa", navela je Trivić i dodala da su potrebne suštinske izmjene Izbornog zakona, koje se prije svega tiču uvođenja tehnologija kojima se mogu spriječiti izborne krađe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...