"SVI NJEŽNI PREMA NEGATORU GENOCIDA...": Gore društvene mreže, Plenković pokušao opravdati Čovića, a onda se "ukazala" Jadranka Kosor...

Ne stišavaju se reakcije nakon posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini.

  • Mini market

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 7

Nakon pokušaja premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da opravda potez Dragana Čovića koji je skupa s HDZ-ovim delegatima bio protiv Zakona o zabrani negiranja genocida, oglasila se i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor kratkom porukom na društvenim mrežama.

"Veli jučer (Plenković, op. "SB) da je počasni doktor (Čović op. "SB") 'sve objasnio' nekim pismom zašto je bio protiv primjene zakona o zabrani negiranja genocida. A nije. Svi nježni prema negatoru genocida, a kažu da u EU tumačimo stanje u BiH. Ali smo protiv blokade negatora. Licemjerno", poručila je Kosor.

Podsjetimo, Plenković je Čovićev postupak pokušao opravdati ovim riječima:

“Svojim pismo je Čović do kraja pojasnio svoje pozicije i smatram da je tako otklonio i najmanju sumnju da kod njega postoji bilo kakva dvojba oko karaktera zločina u Srebrenici, a to je genocid. Ta dvojba ne postoji niti u Vladi RH niti kod političkih predstavnika Hrvata u BiH”, kazao je premijer Hrvatske.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...