BUDŽET I EKONOMSKA POLITIKA VLADE RS-a IDU "NA POPRAVNI": Opozicija "pomrsila" račune skupštinskoj većini u NSRS-u

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je po hitnom postupku predviđeno razmatranje Prijedloga budžeta i ekonomskih mjera za narednu gorinu, neće biti održana, jer je Vlada Srpske povukla zahtjev, rekao je potpredsjednik NSRS Denis Šulić.

  • Vijesti

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 0

Opozicija je uspjela da na Odboru  za privredu NSRS obori Prijedlog budžeta Republike Srpske i ekonomsku politiku za 2022. godinu, zbog čega je došlo do kašnjenja posebne sjednice NSRS.

Kako saznajemo, od sedam poslanika pet je bilo protiv Prijedloga budžeta i ekonomske politike za narednu godinu.

alt

U skladu sa poslovnikom ove dvije tačke ne mogu ići na NSRS.

Skupštinska većina ne zna kako da započne zasjedanje posebne sjednice, jer nema podršku svi skupštinskih odbora, a što je potrebno za razmatranje ovako važnih dokumenata.

Odbor za budžet NSRS zasjedao je juče, na kojem se takođe nije pojavio dovoljan broj poslanika iz vladajuće koalicije. 

Tako da odbor za budžet nije ni raspravljao najvažniji dokument.

Kolegijum NSRS održao je sjednicu i odlučio da nova posebna sjednica o budžetu počinje danas u 15 časova.

Ostaje da se vidi šta se dešava u skupštinskoj većini i zašto poslanici vlasti nisu došli na sjednice odbora gdje je trebalo da se razmatraju važni akti za funkcionisanje Republike Srpske.

(BN)

 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...