“KOŠARCA ČEKA NEKOLIKO DANA NESANICE”: Propao plan Dodikovog ministra, zastava BiH se ipak vihori na spektakularnoj manifestaciji u Dubaiju

Kako je rekao Konaković, na EXPO-u je trebalo pokazati jedan prazan štand, onaj na čijem se jarbolu vihori zastava BiH.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 6

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je uoči puta na Sajam "EXPO" u Dubai da je propao još jedan pokušaj SNSD-a i Košarca da pokažu kako BiH ne funkcioniše.

Kako je rekao Konaković, na EXPO-u je trebalo pokazati jedan prazan štand, onaj na čijem se jarbolu vihori zastava BiH.

"Proces skoro doveden do kraja, a onda naprasno otkazivanje. Od svih štandova da prazan bude samo naš. Zahvaljujući prijateljima iz UAE pravi se presedan i KS preuzima organizaciju. Košarac negoduje, piše pisma kako tako ne može. Zastava BiH se ipak zavihorila na spektakularnoj manifestacije, štand neće biti prazan", kaže Konaković.

Dodao je da je Organizacioni odbor pozvao najviše zvaničnike BiH da predvode delegaciju.

"Pozvani su Željko Komšić, Šefik Džaferović, Bisera Turković, gradonačelnici Banje Luke, Mostara, Sarajeva. Komšić i Džaferović ne idu, Turković šalje šefa kabineta. Pozvani su jer je tako red, jer ne gledamo na to politički i stranački. Zašto ne ide baš niko od nabrojanih, treba njih pitati", dodaje lider NiP-a.

Otkazivanje nastupa na Expo Dubai bio je još jedan pokušaj SNSD-a i Košarca da pokažu kako BiH ne funkcioniše. Na...

Objavljuje Elmedin KonakovicSrijeda, 15. prosinca 2021.

Dodao je da putuje danas sa delegacijom u Dubai.

"Putuje mnogo ljudi koji će prezentirati potencijale naše BiH. Bit ćemo dio svijeta, BiH je država koja funkcioniše. Javit ćemo se sa EXPO-a u svoju domovinu i prenijeti utiske. Znam da Košarca čeka nekoliko dana nesanice kad vidi s kim se sastajemo i kakve ekonomske aktivnosti najavljujemo. Tužno je što će besane noći imati i Košarčevi koalicioni partneri, čemerno je", zaključuje Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...