UVRNUTA LOGIKA DODIKOVOG SAVJETNIKA: "Uvođenje sankcija RS značilo bi da je ona država"

Kecmanović je naveo da zapadnjaci sjednicu Narodne skupštine Srpske na kojoj su doneseni zaključci o vraćanju nadležnosti podmeću kao secesionizam, a da Republika Srpska u svemu što radi ostaje u okviru BiH.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 2

Bivši sarajevski profesor i sadašnji savjetnik Milorada Dodika Nenad Kecmanović izjavio je večeras da sankcije mogu da se uvode samo državama ili pojedincima, te da bi eventualno uvođenje sankcija Republici Srpskoj oni koji ih zagovaraju u stvari pristali na to da je RS posebna država.

Kada je riječ o prijetnjama sankcijama pojedincima u RS, Kecmanović je rekao da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najizloženiji, podsjetivši da je Dodik već pod sankcijama.

"Po tim sankcijama bi i službenicima SAD trebalo da bude zabranjeno da pričaju s njim", rekao je Kecmanović u emisiji "Svet sa Sputnjikom" i dodao da je upravo suprotno i da Dodik ima brojne kontakte s njima.

On je naveo da unutar zemalja EU nema saglasnosti da se uvedu sankcije, rekavši da prije svega misli na Mađarsku.

Kecmanović je naveo da zapadnjaci sjednicu Narodne skupštine Srpske na kojoj su doneseni zaključci o vraćanju nadležnosti podmeću kao secesionizam, a da Republika Srpska u svemu što radi ostaje u okviru BiH.

"Šizofreno. Mi nećemo iz BiH. Oni kažu da hoćemo. To je izmišljotina kojom stalno operišu. Republika Srpska ne ugrožava drugi entitet. Nema pretenzije ni da izađe iz BiH", zaključio je Kecmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...