DAČIĆ OTVORIO KARTE: "Mi smo garanti, nećemo dopustiti majorizaciju Srba u Bosni i Hercegovini, opstanak Republike Srpske je..."

On je istakao da bi se svi u BiH trebali držati Dejtonskog sporazuma jer bi, kako je rekao, svaka promjena mogla izazvati destabilizaciju.

  • Vijesti

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 20

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić u emisiji Telering kazao je kako je Srbija "garant" sprovođenja Dejtonskog sporazuma i da neće dopustiti da se, otimanjem nadležnosti entitetu Republika Srpska, srpski narod u Bosni i Hercegovini majorizuje.

Dačić je istakao da je opstanak Republike Srpske nacionalni interes srpskog naroda i Srbije.

“Nama je interes da niko ne umanjuje ovlaštenja Republike Srpske bez njihove volje. Njima je interes da niko ne prijeti ukidanjem Republike Srpske. Nama je interes da se ne prijeti ukidanjem Republike Srpske ratovima i sukobima. Mislim da je to najvažnije, ne samo za Srbe nego za sve koji žive u BiH”, rekao je Dačić, javlja RTRS.

On je istakao da bi se svi u BiH trebali držati Dejtonskog sporazuma jer bi, kako je rekao, svaka promjena mogla izazvati destabilizaciju.

“Treba se potruditi da se svi ponašaju u skladu sa Dejtonskim sporazumom”, rekao je Dačić.

Dačić smatra da je važno da se vodi dijalog i otvoreno razgovara o svim pitanjima, ističući da se Srbija zalaže za mir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...