POMOĆNIK MINISTRA FINANSIJA SAD-a U BiH: Razgovarao sa ministrom Cikotićem o sankcijama…

Razgovarano je na koji način SAD mogu pomoći BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i ostvarivanju strateških ciljeva u oblasti sigurnosti i integracijskih procesa.

  • Vijesti

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 0

U posjetu BiH je stigao pomoćnik ministra finansija SAD-a Paul Ahern. Ovo ministarstvo je u ime SAD-a inače zaduženo za uvođenje sankcija.  

Ahern je danas razgovarao sa ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem. Ahern ove sedmice boravi u posjeti regionu kako bi se upoznao sa prijetnjama koje organizirani kriminal i korupcija predstavljaju za stabilnost i prosperitet zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti. 

Razgovarano je na koji način SAD mogu pomoći BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i ostvarivanju strateških ciljeva u oblasti sigurnosti i integracijskih procesa.

Tokom sastanka, razmijenjeni su stavovi o efikasnijem sankcionisanju kriminalnih grupa i povezanih pojedinaca. U tom svjetlu, ukazano je i na sankcije koje je Ministarstvo finansija SAD-a nadavno uvelo za pojedine kompanije i osobe u regionu zbog destabilizirajućeg i koruptivnog ponašanja, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...