BESTIJALNE PRIJETNJE I UVREDE MILORADA DODIKA: Najavio donošenje zakona o formiranju VSTV-a Republike Srpske i optužio Schmidta za fašizam! (VIDEO)

“Visoki sudski i tužilački savjet BiH je vanustavno tijelo, jer u Ustavu ne postoji nadležnost BiH za pravosuđe”, rekao je Dodik.

  • Mini market

  • 17. Dec. 2021  17. Dec. 2021

  • 5

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Brodu da će Narodna skupština Republike Srpske do kraja decembra usvojiti zakon o uspostavljanju visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske.

“Visoki sudski i tužilački savjet BiH je vanustavno tijelo, jer u Ustavu ne postoji nadležnost BiH za pravosuđe”, rekao je Dodik.

On je kazao podsjetio da je VSTS BiH “stvoren na bazi pritisaka i antidejtonskog ponašanja” visokih predstavnika, što su podržale zemlje Zapada.

“Kažu nam da moramo poštovati odluke visokih predstavnika, a za predstavnike zapadnih zemalja Ustavom BiH možete da mlatarate. Zato i postoji problem u BiH”, kategoričan je Dodik.

On je ponovio da je ovaj bh. entitet za poštivanje ustavnog poretka.

“VSTS su okupirali Bošnjaci koji žele putem Suda i Tužilaštva BiH modelirati politički sistem što je nedopustivo”, ponovio je Dodik.

On je ocijenio da prijetnje sankcijama nisu razumne i ono što se čuje od njemačke politike, nema veze sa realnošću.

"Prijetnje koje dolaze meni lično, o nekim vrstama sankcija, mislim da nisu razumne i ono što možemo da čujemo od nekih njemačke politike apsolutno je nešto što nema nikakve veze sa realnošću. Ali, naprosto oni mogu da rade šta hoće, mi ćemo ići svojim putem. Naš put je saradnja sa našim prijateljima. Želim da radimo, ima ih dovoljno. Danas svijet nije jednostran. Više nisu samo zapadni finansijski centri prisutni nego ima i nekih drugih koje možemo da angažujemo. Zato ste čuli ovog Schimidta koji nije Visoki predstavnik, zamislite kaže, oni mogu da sprječe transfere preko računa, pa to je nevjerovatno to je fašizam. To nigdje nema na svijetu da se na taj način pokušava prijetiti"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...