PORODIČNA TRAGEDIJA: Godišnjica nesreće u kojoj su poginuli Bidenova prva supruga i kćerka

Biden je 1977. godine oženio Jill Tracy Jacobs, s kojom ima kćerku Ashley.

  • Svijet

  • 18. Dec. 2021  18. Dec. 2021

  • 0

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden, posjetom groblju u katoličkoj crkvi u Delawareu, obilježio je 49. godišnjicu smrti prve supruge i kćerke, koje su poginule u automobilskoj nesreći.

Bajdena prva supruga Neilia i 13-mjesečna kćerka Naomi poginule su nedugo nakon što je Biden izabran za senatora 1972. godine. Sinovi Beau i Hunter, koji su u vrijeme nesreće imali tri i četri godine, bili su teško povrijeđeni.

Porodična tragedija bila je jedan od ključnih trenutaka koji je oblikovao Bidenov lični život i karijeru,  prenosi agencija Associated press.

Biden je 1977. godine oženio Jill Tracy Jacobs, s kojom ima kćerku Ashley. Obje su mu se pridružile u crkvi u subotu, kao i sin Hanter sa porodicom. Beau je preminuo od tumora na mozgu 2015. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...