MUP SBK DEMANTIRAO NAVODE IZ MILANOVIĆEVOG KABINETA: "Sigurnosna situacija je po svim sigurnosnim parametrima zadovoljavajuća!"

"MUP SBK je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području, rekao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

  • Vijesti

  • 19. Dec. 2021  

  • 4

Sigurnosna situacija na području Srednjobosanskog kantona po svim sigurnosnim parametrima je zadovoljavajuća, potvrdio je to Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK osvrćući se na otkazivanje posjete u Bosnu i Hercegovinu Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske koji je trebao boraviti u Travniku i Novoj Biloj.

Kako je kazao Hodžić, u poređenju sa sigurnosnom situacijom u periodu od nekoliko godina, uočeno je da se ona konstantno poboljšava na području SBK.

“MUP SBK je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, poručio je Hodžić.

Podsjetimo, Milanović je trebao danas posjetiti BiH, tačnije Travnik i Novu Bilu kako bi tu, između ostalog, učestvovao u obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, međutim, iz njegovog kabineta su saopćili da je dolazak otkazan iz sigurnosnih razloga ne navodeći detaljni razloge.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...