NJEMAČKI MINISTAR ZDRAVSTVA UPOZORAVA: "Stiže masovni peti val koronavirusa, ovo do sada nismo vidjeli..."

Njemačka će u drugom kvartalu iduće godine dobiti 80 miliona dodatnih doza vakcine Pfizer

  • Svijet

  • 19. Dec. 2021  19. Dec. 2021

  • 1

Njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach rekao je da očekuje da će varijanta koronavirusa nazvana omikrcon dovesti do "masovnog petog vala" pandemije.

Lauterbcah, bivši profesor epidemiologije, rekao je tokom posjete regionu Donja Saksonija da se Njemačka mora  pripremiti za izazov „koji nikada ranije nismo vidjeli u ovakvom obliku“, prenosi Reuters.

Njemačka će u drugom kvartalu iduće godine dobiti 80 miliona dodatnih doza vakcine Pfizer, saopćio je Lauterbach.

Lauterbach je na prvom zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom Rober Koch instituta Lotharom Wilerom ukazao da se radi o opciji za dodatne vakcine iz ugovora EU sa Pfizerom.

On je rekao da se nada da će jedan dio tih doza već u prvom kvartalu iduće godine biti isporučen.

Njemačke vlasti su prethodno odobrile 2,2 milijardi eura za kupovinu dodatnih vakcina protiv koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...