BIVŠI PREMIJER ALBANIJE SALI BERISHA NAJAVIO PROTESTE OPOZICIJE U TIRANI: "Vučić preko Otvorenog Balkana sanja srpsku hegemoniju"

Bivši premijer Albanije pozvao je u subotu „sve demokrate“ da se pridruže „velikom protestu“ u 16 sati u Tirani s ciljem, kako je kazao „odbrane nacionalnog interesa“.

  • Regija

  • 19. Dec. 2021  19. Dec. 2021

  • 1

Bivši albanski premijer Sali Berisha najavio je za sutra protest povodom novog samita lidera Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije u sklopu inicijative "otvoreni Balkan" koji se održava u Tirani. Podrška mu stiže sa Kosova, uz poruku da "Vučić sanja srpsku hegemoniju", ali i da će sutra opozicija u Albaniji da mu pokaže da „može samo sanjati“.

Razgovori u okviru inicijative Otvoreni Balkan sutra se nastavljaju u Tirani. Kako je prethodno najavljeno, novom samitu prisustvovat će osnivači inicijative – predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama, odnosno Zoran Zaev.

I dok organizatori najavljuju potpisivanje novih sporazuma i memoranduma, opozicija u Albaniji najavljuje proteste.

Bivši premijer Albanije,pozvao je u subotu „sve demokrate“ da se pridruže „velikom protestu“ u 16 sati u Tirani s ciljem, kako je kazao „odbrane nacionalnog interesa“.

Poručio je da je protest usmjeren protiv „antinacionalnog pakta Rama-Vučić“, ali i da ga organizuju zbog „strašne krađe“ koju je, kako kaže, počinila aktuelna vlast u Albaniji, prenosi Klan Kosova.

Kako prenosi Euronews u Albaniji, policija će sutra biti u pripravnosti.

Pozivajući se na saznanja iz policije, ovaj medij je prenio da će zgrada Vlade i druge institucije biti obezbjeđene, kao i da će biti angažovano oko 1.000 službenika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...