STEVANDIĆ SE POŽALIO U BEOGRADU: "Pritisak na srpske političare je veći nego početkom 90-tih, potrebna je pomoć Vučića"

Gostujući u emisiji "Dobro Jutro, Srbijo" na beogradskoj Happy televiziji, predsjednik Ujedinjenje Srpske Nenad Stevandić izjavio je da će lideri opozicije u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine biti pozvani kao svjedoci, a da će lideri stranaka na vlasti u RS-u biti optuženi. 

  • Politika

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 4

Stevandić je kazao da to nije nikakva novost u djelovanju Tužilaštva, pošto se na isti način pokušalo diskreditovati političare prilikom održavanja referenduma o 9. januaru. 

"Tužilaštvo i tad nije ništa moglo da uradi, pa neće ni sad, ali ono što se dešava je samo kontinuitet pokušaja stvaranja podjela među političarima u Republici Srpskoj, i njene stigmatizacije. Ratna propaganda, spremnost na sukobe i icidente dolazi isključivo iz Federacije, jer Republika Srpska predstavlja trenutno jedinu demokratsku vertikalu, što je trn u oku političarima koji za cilj imaju njeno ukidanje", izjavio je Stevandić. 

Pozvao je ponovo lidere parlamentarnih stranaka da se sastanu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da tako dogovore jedinstven pristup i otpor pritiscima koji su, smatra Stevandić, veći nego devedesetih. 

"Pritisak ne dolazi samo od međunarodne zajednice, nego i iz Federacije, u kojoj postoji jedinstven nastup svih političkih partija, bez obzira na političku orijentaciju", smatra Stevandić. 

Prema njegovim riječima, paralelno postoje pritisci i na Srbiju, jer se ona “izdigla” iz svoje uloge koja joj je namjenjena, zahvaljujući predsjedniku Vučiću, te se i na njega pokušava baciti ljaga. 

"To je scenario koji je i ranije viđen na ovim prostorima, kad se na sve srpske lidere pokušavala prebaciti sva odgovornost i samo njih se proglasiti za zločince", zaključuje Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...